Pizzan tekemisen taide

Ei ole epäilystäkään siitä, että pizza on todellakin yksi maailman rakastetuimmista ruoista. Sen suosio on suuri raskas ateria tai yksinkertainen välipala, on kiistatonta, että se sopii todellakin kaikkiin tilaisuuksiin. 

Pizza toimii myös yhtenä parhaista mukavuutta ruokaa, että kuka tahansa voi syödä aikana stressaavaa päivää tai paras palkinto, että kuka tahansa voi olla, kun saavuttaa joitakin virstanpylväitä. Tämän kanssa, me pelataan rakkautemme pizzaa ja kehitetty omia reseptejä, jotka johtivat syntymän Pizzeria Ali Baba. 

Otettuamme inspiraatiota suosikkiruoastamme olemme kehittäneet yli 40 makua pizzaa ja muita ateriareseptejä, jotka voivat mennä hyvin tämän herkullisen herkkupalan kanssa. Pizzan suosio ja laaja valikoima muunnelmia eri puolilta maailmaa, voi vain ihmetellä, miten se tehdään ja miten se alkoi ennen kuin tämä suosittu. 

Tässä blogissa, olkaamme kaikki kävellä takaisin muistikaistalle ja nähdä alkuperä pizza ja mielenkiintoinen taide pizza tehdä.

Mitä pizza on?

Kuvaannollisesti pizza on tehty taivaallisen hyvyyden viipaleilla, jotka voivat olla parasta, mitä voit itse syödä. Rikas makuja, jotka räjähtävät suussa, ei varmasti kyllästy tähän suussa sulavia hoitoon, joka voi täydellisesti syödä milloin tahansa. 

Kirjaimellisesti pizza voidaan kuvata tasainen ruokalaji, joka on päällä useita ainesosia. Koska täytettä sijoitetaan päälle joko pyöreä tai pyöreä taikina, se on sitten keitetty täydellisyyttä pizza päättäjille ennen tarjoillaan asiakkailleen.

Pizzan historia

Pizzan juuret uskotaan olevan peräisin Italiasta. Todellakin on. Pizzan syntymäpaikka on Napolin kaupunki. 1700-luvun alussa ja 1800-luvun alussa Napolista tuli yksi Euroopan tiivistetyimmistä kaupungeista, kun sen väestö kasvoi dramaattisesti. Sen kasvava määrä ihmisiä, kaupunki kamppaili tarjota edullista ruokaa, joka voidaan nopeasti kuluttaa. 

Sitten ja siellä syntyi pizzaa. Tehty flatbread päällä eri täytettä, ensimmäinen pizzat tarjoillaan ja myydään katumyyjät ja epäviralliset ravintolat. Vaikka se on edullinen ruoka massoille, ensimmäiset pizzat oli jo täytetty maukkailla täytteillä, jotka tunnemme tänään. Nimittäin tomaatit, juusto, öljy, anjovis ja valkosipuli. 

Klassisten italialaisten tarinoiden perusteella pizzalla oli suosionsa, kun kuningas Umberto I ja kuningatar Margherita vierailivat Napolissa vuonna 1889. Kyllästyttyään syömään haute-ruokaa, he olivat pyytäneet jotain uutta, mitä kaupunki tarjoaa.

Sitten heille tarjottiin pizzaa. Kuningatar nautti siitä, joka oli päällä täytettä, joka oli jotenkin muistuttanut värit Italian lipun. Ottaen huomioon, että kuningatar rakasti sitä niin paljon, sanoi pizza yhdistelmä oli sitten puhuttu Pizza Margherita. Sittemmin pizza on kasvanut suosittu kaikkialla Italiassa, ja myöhemmin, koko maailmassa.

Mitä pizza on valmistettu

Koska pizza otti maailman, useita menetelmiä on tehty luoda yksi. Hienoa pizza on, että se voidaan luoda siten, että haluat sen maistua. Silti ihmiset ovat jotenkin löytäneet erilaisia tyylejä luoda italialaisia pizzoja, jotka olivat aloittaneet kaiken. 

Tarkaskaamme nyt tarkemmin tekijöitä, jotka tekevät pizzasta sen, mitä se on.

Pizza taikina 

Klassiset tehtiin flatbreadilla. Vuosien mittaan tämä pizza pohja on kehittynyt mitä tiedämme nyt pizza taikina. Eri koot ja paksuus, pizza taikinat muodostavat jopa koko pizza kokemus, että me rakastamme juuri nyt. 

Valmistettu hiivasta, jauhoista ja öljystä, pizzataikina tehdään käsin venytettynä ja pizzantekijöiden muodostamana, jotka tuntevat veneet. Kun valmis, taikina on päällä eri täytettä, että haluaisimme meidän pizza. 

Vaikka pohja pizza, taikina voidaan todella pitää ratkaisevana osana koko syöminen kokemus. Miksi? Tämä johtuu siitä, että taikina määrittää pizzan yleisen tekstuurin. Olipa taikina on alikypsennetty, ylikypsennetty, tai vain täydellisesti tehty, yksi etusija voidaan todella testata puremalla läpi keitetty pohja ja kuori.

Suositut täytteet

Täällä Pizzeria Ali Babassa on paljon pizzavalintoja, joista sekä vegaanit että ei-vegaanit voivat nauttia. Pizzan eri maut riippuvat täyteistä, jotka asetetaan taikinan päälle. Yksinkertaisesti sanottuna, mikä tekee jokaisesta maku erityinen on erillinen maku tuonut täytettä, joka oli yhdistetty.

Alla on lueteltu joitakin suosituimmista täytettä, jotka voivat nauttia pizza.

 • Pepperoni
 • Sienet
 • Sipulit
 • Makkara
 • Tomaatit (tai tomaattikastike)
 • Pekonia
 • Mustat oliivit
 • Vihreät paprikat
 • Ananas
 • Juusto (ja ylimääräinen juusto!)

Useimmiten useimmat pizzat ovat päällä erilaisia juustoja. Erityisesti Italiassa, jossa on paljon juustovaihtoehtoja, valinnat näyttävät vain olevan rajattomat. Silti voidaan katsoa, että suosituin juusto keveiden olisi mozzarella. Tämä johtuu siitä, että mozzarella vain sulaa suuhusi, kun kaivaa jokaiseen pizzaviipaleeseen, varsinkin kun pizza on tuoretta uunista.

Suosittuja makuja

Kuten aiemmin todettiin, pizzan maut valmistetaan erilaisilla keveiden yhdistelmillä, jotta se erottuu mausta. Tämän avulla tutustukaamme nyt kaikkein tilatuimpiin pizzamakuihin ja siihen, mistä ne on valmistettu.

 • Juusto pizza 

Tunnettu olevan yksi suosituimmista makuja, tämä voi usein voidaan käyttää muodossa kaksinkertainen tai jopa kolminkertainen juusto muunnelmia lisätä kokemusta. 

Tavallisia täytteitä ovat pizzakastike, mozzarella, ricottajuusto, cheddarjuusto ja/tai parmesaanijuusto. 

 • Pizza Margherita

Tämä pizza valmistettu mozzarella, pehmeä valkoinen juusto, punaiset tomaatit, ja vihreä basilika voi vain olla yksi parhaista makuja siellä. Koska kuningatar rakasti sitä niin paljon ja koska tämä oli tasoittaa tietä maailmanlaajuisen maineen pizza, tämä varmasti on pakko kokeilla. 

 • Havaijilainen pizza

Huolimatta joistakin konflikteista, onko ananas pitäisi mennä pizza, Havaijin maku on kiistatta suosittu. Upea yhdistelmä kinkkua, juustoa, tomaattikastiketta ja ananas, tämä maku tarjoaa makea ja suolainen yhdistelmä, joka sulautuu täydellisesti kerran purrut.

 • Pepperoni pizza

Parhaiten tehty ohut kuori taikina, pepperoni pizza on myös suosittu valinta keskuudessa pizza ystäville. Pepperonin tuoma tasapainoinen suolaisuus ja maku täydentävät juuston ja tomaattikastikkeen rikkautta. Paras tarjoillaan hyvällä rapealla, tämä on ehdottomasti erinomainen valikoima makua joka kerta. 

 • Kasvis pizza

On myös joitakin pizza makuja, jotka ovat lihattomia. Tämän kanssa kasvis pizza voi olla täydellinen vegaaneille, koska se voi jotenkin muistuttaa salaattia pizza taikina. Tämäntyyppinen pizza voi vaihdella sen täytettä riippuen ravintola. Tavallisia täytteitä käytetään täällä ovat sienet, munakoisot, sipulit, ja niin edelleen. 

Pizza ruoanlaittomenetelmät

Nyt kun olemme perehtyneet paremmin erilaisiin makuihin ja täytteisiin, katsokaamme nyt viimeisiä vaiheita, jotka tekevät pizzan tekemisen. Näillä vaiheilla tutustumme paremmin rakkaan taikinan välipalaan ennen saapumistamme lautasellemme.  

Tiili uuni pizza

Tässä menetelmässä pizza asetetaan tuleen tiiliuunin sisään. Pidetään kaikkein perinteinen pizza ruoanlaittomenetelmä, tulipalo täällä on rakennettu joko kaasua, puuta tai hiiltä. Parasta tässä menetelmässä on, että se antaa pizzalle toivottavan kuoren. 

Toinen suuri asia tässä on, että tiili uuni sisältää lämpöä niin hyvin, että se myös taipumus vapauttaa maku pizza enemmän. Yleensä tässä menetelmässä keitetyt pizzat eivät yleensä ole paksuja, jotta ne voidaan keittää helpommin.

Pohjoisen tyylin pizza

Pohjoisen tyyliin pizza, toisaalta, on yleensä ominaista paksumpi kuori ja täytettä. Toisin kuin tiili uuni pizza, pizzat valmistettu tässä menetelmässä keitetään sähköuuneissa ja niin. 

Vaikka tätä voidaan pitää modernin kaltainen lähestymistapa perinteiseen pizzan valmistukseen, jotkut pitävät tätä edelleen parempana, koska he pitävät sitä puhtaampana menetelmänä. 

Päätelmä

Kaiken kaikkiaan pizza on aina jännittävä herkku. Niin paljon kuin se on helppo tilata, se on myös jännittävää tehdä se omassa kodissasi. Kanssa lukemattomia mahdollisuuksia tehdä suuri pizza tulee jännitystä siitä, miten se tulisi ulos. 

Huolimatta useista ruoanlaittomenetelmiä, täytettä, ja kuori muunnelmia, voimme sanoa, että mahdollisuudet, että pizza on rajattomat. On myös kiistatonta, että pizza ei koskaan mene pois muodista, koska se mukautuu asiakkaidensa makuun ja mikä on hyvää. Mielellämme voimme sanoa, että pizza on aina siellä meille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *