Sen lisäksi, että pizzat ovat kaikkein herkullisimpia välipaloja, joita voit maistaa, ne ovat uskomattoman helppoja valmistaa. Tarvitset tiskillesi vain ainesosia, kuten kastiketta, taikinaa, juustoa ja valitsemiasi täytteitä. 

Vaikka jotkut saattavat väittää, että pizzan tilaaminen on vain yhden puhelun päässä, et voi hukata pizzanvalmistusprosessin hauskaa. Jos et kuitenkaan ole liian varovainen, asiat voivat muuttua liian sotkuisiksi ja aikaa vieviksi.

Joten, jotta voit saavuttaa täydellisen kotitekoisen pizzan, tässä on yleisimmät virheet, joita sinun on vältettävä:

Älä anna taikinan istua

Täydellisen pizzan valmistuksessa kärsivällisyys on avainasemassa. Useimmat ihmiset kuitenkin yrittävät kiirehtiä prosessia toivossa nähdäkseen kunnollisen tuloksen. Esimerkiksi ne eivät anna tarpeeksi aikaa taikinan levätä. Jos teet tämän virheen, pizza maistuu karkealta ja vaikealta pureskeltavalta.

Korjaus on vaihe, jossa laitat taikinan sivuun hetkeksi, jotta se voi nousta. Näin annat hiivan laajentua käymisen kautta, jolloin saat pehmeän ja pureskeltavan pizzapohjan.

Muista myös, että taikina lepää nopeammin lämpimissä lämpötiloissa, joten muista kytkeä lämpö päälle! Mutta jos haluat maukasta taikinaa, voit testata sen päivän jääkaapissa.

Pizzan täyttyminen täytteillä

Saattaa tuntua houkuttelevalta ylikuormittaa pizzasi täytteillä maun lisäämiseksi, mutta tätä ei suositella ollenkaan. Jos lisäät liikaa täytettä, se hidastaa kypsennysaikaa. Tämä voi johtaa epätasaisesti kypsennettyyn pizzaan, jossa on palanut kuori, mikä estää sinua nauttimasta välipalaa. 

Yleensä peukalosääntönä voit rajoittaa pizzakastikkeesi kahteen tai kolmeen, varsinkin jos kuori on ohuempi. Voit lisätä juustoa proteiinille terveelliseksi välipalaksi!

Lisäksi sinun on kypsennettävä täytteet kuten liha. Vaikka pizza on yleensä kypsennetty korkeassa lämpötilassa, paistoaika ei riitä lihan kypsentämiseen perusteellisesti. Sama koskee muun muassa makkaraa, pekonia ja pihviä.

Uunin lämpötilan asettaminen liian matalaksi

pizzaviipaleiden lämmittäminen Ravintolassa tilattujenalhaisessa lämpötilassa on hyväksyttävää, mutta ei silloin, kun teet pizzan alusta. Jos esimerkiksi asetat uunisi 350 ° F: een, saatat saada pizzan, joka on liian löysä ja märkä, ettet nauti sen puremasta.

Tämä saattaa tuntua pelottavalta joillekin teistä, mutta sinun on pyöritettävä se korkeimpaan mahdolliseen lämpötilaan. Pizzan kypsentäminen suurimmalla lämmöllä antaa sille kultaisen rapean kuoren, jossa on pureskeltava keskiosa. Pidä vain silmäsi siinä koko ajan!

Saat lisää vinkkejä ja temppuja kotitekoisen pizzan valmistuksessa käymällä täällä Pizzeria Ali Babassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *